ffserieus-nieuws

Alcoholgebruik onder jongeren aankaarten: #FFSERIEUS?!

“Een biertje? Nee doe mij maar een cola.” Veel minderjarigen maken hier helaas toch vaak een andere keuze, met de nodige gevolgen. In het Westland hebben we daarom in samenwerking met de gemeente Westland in 2018 alle sportverenigingen opgeroepen om een gezamenlijke gedragscode te ondertekenen. Het startpunt om samen het alcoholgebruik onder minderjarige ook op sportverenigingen tegen te gaan. Aan de hand van 10 regels, vormgegeven door Sport Heroes, wordt zo het NIX18 binnen de vereniging ondersteunt.

Maar met enkel het stellen van regels kom je er niet. Het draait immers ook in onze campagnes altijd om: echte verhalen, interactie en beleving. Daarom pakken we hetzelfde jaar nog flink door met de start van Zero Heroes. In één zomer gaan we op interactieve ´kroegentocht´ met ouders en o.a. Nico van de Lely, staan we met ´het kleinste hok´ op alle feestweken en brainstormen we met jongeren op een zogenaamde ´zuipschuit´. De resultaten vormen meteen een inspiratiebron voor een campagne 2.0.

Rolmodellen inzetten om de doelgroep te bereiken. Om de gevolgen van gemaakte keuzes te beleven. Dan doen we in 2019 met de crossmediale campagne #FFSERIEUS?! Topsporters als Tessa van Zijl (handbalster) en Lara van Ruijven (shorttrackster), Dj´s Bass chaserz en Ricardo Castano en ervaringsdeskundigen vertellen openhartig over hun ervaring met alcohol. Dat gebeurt via socials, outdoor, tv en print. Dit zijn de verhalen met de veelzeggende hashtag #FFSerieus?!

Aansluitend op deze campagne starten we in 2020 de FFSERIEUS?! Escape Room. De interactieve en mobiele escape room vraagt jongeren om bewust na te denken over alcoholgebruik. De bezoeker krijgt eenmalig de kans om een feestavond over te doen. Zo is de doelgroep zelf actief bezig met kennis, verantwoordelijkheid, sociale druk en empowerment. De mobiele escape room rijdt door het hele Westland langs scholen, evenementen en verenigingen. De impact van de escape room wordt professioneel ondersteunt door: Gemeente Westland, Raccoon, Brijder, Haaglanden Beweegt, JGZ, Vitis Welzijn, GGD Haaglanden en Sportief Advies.

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om de escape room op uw school, event of vereniging langs te laten komen? Ga dan snel naar ffserieuswestland.nl!